Lecţie de violenţă predată elevilor de 13 ani de o profesoară, doctor în biologie. Femeia ţipă la copii, îi înjură şi chiar îi loveşte. Scandalizaţi, părinţii cer autorităţilor să-i interzică accesul în şcoală. Spun că elevii sunt traumatizaţi, iar unii dintre ei ar fi ajuns la spital după ore. Filmarea este atât de dură, încât nu poate fi difuzată în totalitate. Chiar şi imaginile selectate au puternic impact emoţional!

"Viermilor! În halul ăsta să vă purtaţi, mă, nesimţiţilor?! Am venit să-mi ţin orele şi atât! Nu să faceţi voi atâta mizerie, nişte mizerabili de clasa a şaptea, care habar nu aveţi să scrieţi, să citiţi şi să gândiţi corect! Du-te dracu de dobitoc, măi, prostule! Prostovanilor", aşa decurge o lecţie de biologie la Şcoala Gimnazială din localitatea Ceptura. 

Articolul continua dupa recomandari

Profesoara angajată de cinci luni îi ameninţă şi îi jigneşte pe toţi elevii din clasa a şaptea. De la biologie, cadrul didactic trece la anatomie. În acelaşi limbaj: "Ai chef de golănisme? Du-te afară, mă, ia-ţi femeie şi faci ce vrei! Nu faceţi în spatele meu gesturi obscene, măi, prostule".

Criza de nervi a profesoarei, altminteri doctor în biologie, continuă cu violenţe fizice. Femeia loveşte un copil în faţa colegilor. Pe înregistrare, se aude o fetiţă speriată plângând. 

Părinţii susţin că "i-a făcut diavoli cu icoană în mână. Deci nu se poate aşa ceva" şi "mă întreabă, zice: "tati, ce însemană orfan la neuroni?".

Filmarea i-a şocat pe părinţii elevilor. Astăzi, mai mulţi dintre ei au protestat în faţa şcolii. Cer conducerii să nu o mai lase pe profesoară la catedră şi vorbesc despre abuzuri care ar fi început încă din septembrie: "Am fost trei zile cu copilul la perfuzii. Copilul e clasa a opta, de nota 10. I-a dat test acum o săptămână şi ieri a venit doamna cu testele, câteva, testul copilului meu că nu-l mai găseşte şi i-a pus nota 1. Sunt copii foarte buni. Fiica mea este olimpică. Este unul dintre cei mai buni copii din şcoală şi nu văd de ce trebuie să suporte aceste persecutări. Sub nicio formă nu o vom mai primi în şcoala asta". 

Directorul unităţii de învăţământ nu a vrut să stea de vorbă în faţa camerei de filmat. Nu este în acest moment în şcoală, însă a preferat să dea declaraţii despre această situaţie telefonic.

Emilian Deaconescu, directorul şcolii: Eu am făcut ceea ce trebuia să fac. În momentul în care am aflat, am informat conducerea Inspectoratului Şcolar şi urmează ca la nivelul unităţii şcolare, Consiliul de Administraţie să constituie o comisie de disciplină

Anchetele nu o vizează însă doar pe profesoară. Inspectorii şcolari par mai preocupaţi de comportamentul elevilor din sala de curs.

Constantin Pisău, inspector şcolar general: S-ar putea ca şi elevul să aibă o parte de vină. Pentru că acel elev a folosit telefonul în timpul orei de curs şi, mai mult decât atât, a făcut publice nişte imagini fără acordul persoanelor în cauză

Profesoara nu a putut fi contactată pentru explicaţii. Părinţii sunt hotârâţi să se întoarcă la şcoală într-un număr mai mare pentru a-i bloca la propriu accesul în clase.