Profesoara din Târgovişte care a atacat un bebeluş de şase luni ar fi făcut victime timp de aproape un deceniu. Ar fi înjurat şi lovit din senin mai mulţi oameni pe stradă, spun martorii. Totuşi, femeia a reuşit să treacă în fiecare an examenele psihologice care îi permit să stea la catedră. Deşi testele au fost puse deseori la îndoială, nu vor fi prea curând îmbunătăţite.

Fostă victimă: Eu am văzut-o de fiecare dată şi la biserică şi la supermarket, ţipă, vorbeşte singură, este agresivă, are o fixaţie pentru copii.

Articolul continua dupa recomandari

Cu toate acestea, a trecut în fiecare an testul psihologic care îi permite să stea la catedră. Acelaşi examen standard, ce ţine de medicina muncii, ar putea-o aduce înapoi într-o clasă plină de copii.

Sorin Ion, Inspector General Şcolar Dâmbovița: Se va putea întoarce în sistem atâta vreme cât va dovedi că este aptă din punct de vedere medical şi psihologic pentru a presta activitate didactică.

Cu opt ani în urmă, angajatele unui magazin din Târgovişte erau terorizate de profesoara de economie. Obişnuia să înjure şi să ameninţe casieriţele.

Fostă victimă: La zece şi jumătate, când am ieşit de la muncă m-a urmărit, m-a ameninţat să-i dau bani, că dacă nu îi dau bani mă omoară sau sare la mine.

Mărturiile despre comportamentul profesoarei au apărut şi în mediul online. Comportamentul bizar al profesoarei ar fi fost observat şi de elevi. Deşi conducerea şcolii poate cere o reevaluare medicală, în astfel de cazuri, măsura nu a fost niciodată solicitată.

Fostă victimă: Este o persoană cu grave probleme psihice. Grave. Şi aici nu este de vină această individă. Este de vină şcoala că o acoperă.

Eficacitatea testelor psihologice din învăţământ a fost de multe ori pusă la îndoială. Anul trecut, o educatoare din Timişoara şi-a ucis copilul de patru ani. Tot anul trecut, un profesor de istorie din Bucureşti a fost reţinut pentru pornografie infantilă.

Ambii trecuseră cu brio examenele. Acum, mama bebeluşului din Târgovişte trăieşte cu teama că s-ar putea întâlni din nou cu femeia care i-a atacat copilul.

Ioana Lifticariu, mama bebeluşului atacat: Poate oricând să fie externată şi să fie ca şi înainte.

Pe numele profesoarei a fost deschis un dosar penal pentru lovire şi ameninţare.