Pentru târgmureşeni, weekendul a stat sub semnul alimentaţiei sănătoase şi a produselor eco-bio cultivate şi preparate pe plan local. Peste 50 de producători locali şi-au prezentat delicatesele în cadrul unuia dintre cele mai importante târguri din acest sezon.

Pentru orăşeni, a fost ocazia perfectă pentru a gusta şi achiziţiona alimente proaspete ieşite din mâinile harnice ale meşteşugarilor. La mare căutare, au fost dulceţurile şi siropurile. Specialităţile de brânză şi delicatesele pe bază de miere au fost şi ele atracţia târgului.

Articolul continua dupa recomandari

Micii producători au adus ce au avut mai bun în faţa târgmureşenilor. Legumele proaspete şi fructele bio nu au lipsit de pe tarabe.

Secretul fructelor delicioase stă, spun producătorii, în lipsa fertilizatorilor chimici. Şi aşa cum era normal, din fructe eco producătorii au adus şi o gama variată de dulceţuri şi siropuri, lipsite de conservanţi şi chimicale.

La mare căutare au fost şi brânzeturile. Cu busuioc, chimen sau nuci servite cu dulceaţă puţin iute, produsele lactate i-au cucerit pe cei care au fost dispuşi să guste ceva nou.

Cei prezenţi la târg au avut ocazia să ia parte şi la o discuţie despre moduri de alimentaţie sănătoasă. Totodată mureşenii au avut ocazia să afle de la specialişti că ceea ce aleg să mănânce le influenţează calitatea vieţii.