Mijloacele de transport în comun sunt de cele mai multe ori o problemă pentru bucureşteni. În perioada de vară mersul cu tramvaiul, de exemplu, este un adevărat exerciţiu de răbdare. Cele mai multe garnituri sunt dinaintea revoluţiei, nu au aer condiţionat, sunt ruginite, murdare sau pline de oameni ai străzii. În curând, însă, călătorii ar putea avea parte de vagoane cu supraveghere video şi răcoare în timpul verii.

Pentru început, noile vagoane vor circula pe liniile cele mai utilizate de bucureşteni. Însă până atunci mai durează. Deocamdată Primăria Capitalei este la stadiul în care a pregătit documentele pentru începerea licitaţiei de schimbare a tramvaielor din Capitală.

Articolul continua dupa recomandari

Cele 100 de tramvaie prevăzute în plan vor fi achiziţionate din fonduri europene, pentru care Primăria a depus o cerere de finanţare în valoare de 283 de milioane de euro. Pe lângă noile vehicule pe şine, municipalitatea mai intenţionază să cumpere şi troleibuze noi, autobuze electrice şi autobuze cu gaz natural comprimat.