Internet gratuit pentru toţi bucureştenii şi vouchere pentru maşini şi frigidere. Sunt doar câteva dintre proiectele aprobate astăzi de Primăria Capitalei. Au trecut de vot şi idei surprinzătoare: pensionarii vor primi bani ca să-şi cumpere ochelari, iar în centrul oraşului va fi ridicată o statuie a lui Nelson Mandela.

Până în 2020 Capitala ar trebui să fie un oraş inteligent. Este o obligaţie pe care România şi-a asumat-o faţă de Uniunea Europeană. Instalarea reţelelor de Wi-Fi în Bucureşti, decisă azi de Primărie, este un prim pas.

Articolul continua dupa recomandari

O altă măsură adoptată este acordarea a 5.000 de vouchere pentru bucureştenii care sunt dispuşi să îşi ducă maşinile vechi şi poluante la casat.

Cu voucherul de 9.000 de lei oferit de Primărie, bucureştenii vor putea să-şi cumpere fie o maşină nouă, fie obiecte electrocasnice sau electronice de clasă energetică superioară- frigidere, maşini de spălat sau aspiratoare care poluează mai puţin.

Primăria mai plănuieşte să ridice în centrul Capitalei, pe strada Ştirbei Vodă, o statuie care îl înfăţişează pe Nelson Mandela.

Nelson Mandela este o figură emblematică a luptei pentru drepturile omului. A fost închis timp de 27 de ani de regimul rasist din Africa de Sud pentru că a militat pentru egalitate între albi şi negri. Alegerea lui ca preşedinte în 1994 a fost văzută ca o victorie a democraţiei pe continentul african.

Statuia din Bucureşti ar fi a doua din România. Un bust cu fostul preşedinte sud-african care a decedat în 2013 a fost ridicat deja în Oradea.

Altă subvenţie oferită de primărie îi vizează pe pensionari. Aceştia vor primi câte 250 de lei pentru a-şi cumpăra ochelari