Scandal cât primăria, în Prahova, dupa ce edilul unei localităţi şi-a pus pe un perete, în biroul său, un tablou de mari dimensiuni cu Nicolae Ceauşescu. După ce a fost pârât de un subaltern, primarul a încercat să-şi motiveze gestul. Omul spune că tabloul este un cadou de la cineva care îi cunoştea pasiunea pentru istorie. Poliţia face acum verificări.

Fotografiile cu tabloul lui Nicolae Ceauşescu au fost postate pe Facebook de un fost consilier comunal.

Articolul continua dupa recomandari

Am vâzut tabloul lui Nicolae Ceauşescu în biroul unui primar, am rămas stupefiat. Ce caută. Vă daţi seama, în spaţiu public să văd tabloul lui Ceauşescu - Dorinel Țintea, fost consilier

Apoi, fostul consilier a anunţat autorităţile. Cineva l-a anunţat însă şi pe edil, care s-a făcut nevăzut.

Edilul s-ar fi închis în birou şi n-a vrut să dea ochii nici cu cei veniţi de la Consiliu Judeţean, nici cu ziariştii.

Ar fi încercat să iasă pe geam, la sosirea jurnaliștilor

În momentul în care m-a văzut s-a dat după perdea și a tras perdeaua, încet- încet, în stil mafiot, şi n-a mai încercat să mai iasă

Între timp, primarul a luat de pe perete şi portretul cu Ceauşescu, pe care l-ar fi înlocuit cu un altul.

Primarul Mihai Alionte a declarat că a primit portretul dictatorului de la un prieten care ştie că este pasionat de istorie. Ar fi decis să-l expună pe un perete din biroul său pentru simplu motiv că şi Ceauşescu face parte din istoria României.

Se pare că între edil şi fostul consilier este un război mai vechi. Poliţiştii fac acum verificări trebuie să stabilească dacă biroul primarului poate fi considerat, din punct de vedere juridic, spaţiu public, şi dacă prezenţa portretului dictatorului pe perete încalcă legea.