Primarul orașului Comarnic, cel mai afectat de blocajele rutiere de pe Valea Prahovei, vrea să introducă vinietă pentru mașinile înmatriculate în București și Ilfov. Localnicii se plâng, susține edilul, că au ajuns să respire doar gaze de eșapament.

Sorin Popa a declarat că va urma şi el exemplul primarului Capitalei şi va introduce viniete pentru autoturismele cu numere de Bucureşti şi Ilfov care intră în localitate, având în vedere blocajul rutier şi coada uriaşă de maşini care staţionează pe teritoriul oraşului la sfârşit de săptămână au ajuns, de ani de zile, o normalitate.

Articolul continua dupa recomandari

Pe noi ne poluează la fel de mult ca şi în Bucureşti, pentru că stau maşinile cu orele pe raza oraşului Comarnic. Vom face şi noi o hotărâre de consiliu, că este uşor de făcut, prin care să impunem viniete pentru cei din Bucureşti şi Ilfov. Aşa aducem şi noi nişte bani la buget”, a declarat Sorin Popa, pentru ph-online.ro.

Vinietă București: Mașinile vechi, scoase din centru

Primăria Capitalei interzice toate maşinile vechi în centrul oraşului și vrea să pună o taxă de aproape 2.000 de lei pe autoturismele din provincie, care circulă în Bucureşti.

Mai mult, fiecare şofer care nu are maşina înmatriculată în Ilfov sau în Capitală ar putea plăti o taxă de tranzit de 10 lei pe zi. Noile viniete, menite să reducă poluarea, ar urma să intre în vigoare de anul viitor.