Nici nu s-au terminat bine sărbătorile de iarnă, că românii se pregătesc pentru o nouă minivacanţă. Vineri, pe 24 ianuarie, sărbătorim Mica Unire, iar asta înseamnă - automat - o zi liberă.

Şi dacă tot s-a nimerit ca Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza să fie înainte de weekend, oamenii şi-au făcut planuri de călătorie.

Articolul continua dupa recomandari

Cei mai fericiţi sunt, însă, hotelierii care au deja toate locurile de cazare ocupate. Strategia de a micşora preţurile a dat roade, iar ultimul weekend din ianuarie se anunţă unul plin. La munte, cel puţin.

Mii de iubitori ai sporturilor de iarnă se vor reuni pe pârtia de la Rânca, la finalul acestei săptămâni. Peisajele spectaculoase și zăpada fac din stațiune o destinație perfecta pentru o minivacanță de vis.

Pe sanie, schiuri sau snowboard, turiştii profită de fiecare secundă. Chiar dacă nu a mai nins de ceva vreme, pârtia din centrul stațiunii este perfectă şi asta pentru că tunurile de zăpadă au funcţionat în fiecare noapte.

Hotelierii spun că staţiunea va deveni neîncăpătoare începând de vineri. Rezervările pentru prima minivacanţă din acest an au fost făcute încă din luna decembrie.

Preţurile au scăzut cu până la 30 la sută faţă de luna decembrie. În medie, o cameră costă 150 de lei pe noapte.