Articolul continua dupa recomandari

5.500 de metri, 6.000 de metri si de aici incepe greul. Respiratia nu mai e o normalitate, pasii sunt tot mai marunti, frigul mai patrunzator. E drumul catre cea mai inalta culme a lumii, Everest, 8.850 de metri. Un vis pentru orice alpinist.

Un tel inalt, la propriu, are nevoie si de o pregatire pe masura. Iar cei patru se antreneaza intens. Si nu oriunde, ci intr-o camera hipobara din Institutul de Medicina Aeronautica. O incapere speciala in care s-a pregatit insusi Iuri Gagarin, inainte de zborul din 1961.

Cate o ora de antrenament, de cinci ori pe saptamana. Un exercitiu dur, dar necesar pentru orice alpinist inainte de a urca la peste cinci mii de metri. Tibi o stie cel mai bine. Anul trecut a urcat pe trei varfuri de peste sapte mii de metri din Muntii Pamir, in timpul unei singure expeditii.

Daca respecta programul stabilit, echipa lui Tibi ar trebui sa plece spre Asia in aprilie. Totul depinde de antrenamente si de sponsori. Expeditia costa 250.000 de euro, un pret indelung negociat si o suma care trebuie stransa doar din sponsorizari.