Suntem în cea mai râvnită perioadă din an pentru concedii. La malul mării, hotelierii au mărit tarifele pentru a doua oară în ultimele două săptămâni. De vârful sezonului estival profită şi proprietarii teraselor şi administratorii plajelor.

Reporterii Observator au stat de vorbă cu mai mulţi turişti veniţi din diferite zone ale ţării. Unii spun că au un buget de 3000 de lei pentru o săptămână, alţii de aproape 5000 de lei. Depinde de staţiunea pe care o aleg şi de câte stele are hotelul unde se cazează.

Articolul continua dupa recomandari

Cert este că tarifele au crescut faţă de 1 iulie, în medie cu 10 la sută.

Asta înseamnă că, la un hotel de patru stele, o cameră dublă costă între 120 şi 170 de euro pe noapte. Aceste preţuri pot creşte în weekend şi cu 10 euro. Sunt şi turişti care plătesc 1500 de euro pentru o noapte într-un apartament de lux, cu vedere la mare.

Scumpirile se văd şi pe plajă, unde şezlongul se închiriază de acum cu 30 de lei, iar un baldachin cu 100 de lei.

Sigur că şi restaurantele au simţit "briza" vârfului de sezon şi au schimbat, sensibil ce-i drept, preţurile cocktailurilor sau preparatelor din peşte.

Vacanţa la mare, însă, vine cu o promisiune de vreme bună. Au fost 28 de grade azi la malul mării şi se anunţă în continuare zile de vacanţă cu soare.