Pretenţiile românilor pentru vacanţele au crescut considerabil în ultimii ani. Acum, concediul însemană mai mult decât rezervarea unei camere de hotel şi plajă, aşa că până şi perna pe care dorm trebuie să fie pe placul lor. Pentru a se asigura că nu vor avea parte de surpize neplăcute, cei mai mulţi aleg locul de cazare după o documentare amănunţită.

Din momentul în care intră în hotel, turistul român se asigură că totul arată exact ca în pozele pe care le-a văzut atunci când a făcut rezervarea. Apoi, odată cu check-in-ul vine şi prima solicitare.

Articolul continua dupa recomandari

Cristiana Bîrcu, PR manager hotel: Prima cerinta la intrarea in hotel este cea legata de wireless, de user si parola pentru wireless.

Ajunşi în cameră, oamenii se uită la curăţenie. Vor ca totul să sclipească, de la lenjeria de pat până la mochetă.

Până aici, cerinţele nu sunt exagerate. Mai ales că pentru ceea ce primesc plătesc, în multe cazuri, mai mult decât în străinătate. Însă unii clienţi pot avea cereri cel puţin inedite.

Cristiana Bîrcu, PR manager hotel: Mai deosebite ar fi cele ce tin de culoarea camerei, a draperiilor, a canapelei, sau cele referiotare la masa. Sunt oaspeti care vor un anumit regim de masa, un anumit sortiment de prajituri.

Cea mai ciudata cerere a fost inlocuirea saltelelor de la pat cu unele mai moi sau mai tari in functie de preferinte. Asa ca hotelierii au fost nevoiti sa se adapteze. Ba chiar a fost ceruta si schimbarea pernelor.

Cu cât creşte numărul stelelor de la hotel, cu atât cresc şi pretenţiile. Aşa se face că în unele hoteluri, micul dejun a devenit un fel de prânz de lux.

Răzvan Dobre, manager hotel 4 stele Mamaia: Am adaptat programul de la micul dejun, stam pana la ora 12. Am introdus produse pe care ei le-au solicitat, prosciuto, somon si alte produse pe care ei le vor dimineata.

Pentru prânzul târziu, peştele şi mămăliga nu mai sunt atât de căutate. Şi nici măcar ciorbele. Preparatele din fructe de mare sunt acum primele în meniuri.

GEORGIANA STĂNIA, administrator plajă privată: Un sezlong cat ma aproape de malul marii, sa fie curat, ospatarul sa fie langa ei sa ii serveasca, dusuri, un loc unde sa se spele dupa ce ies din apa.

Un studiu arată că atunci când aleg hotelul de pe litoral, românii au cel puţin trei opţiuni clare. Să aibă micul dejun inclus în preţ, internet gratuit şi plaja cât mai aproape.

n acest moment, gradul de ocupare pentru luna august, la malul mării, este deja de 80 la sută.