Un preot din judeţul Argeş a murit după ce a împărtăşit o bolnavă. Părintele s-a prăbuşit în stradă şi nici medicii, nici măcar o minune nu l-a mai putut salva. Era un om bun, cu har, pe care toată lumea în iubea, spun credicioşii. Avea însă probleme cu inima.

Preotul din localitatea Vedea a pornit dimineaţă, prin sat, să împărtăşească bătrânii şi bolnavii care nu pot ieşi din case, înaintea sfintei sărbători a Adormirii Maicii Domnului. Era cald, iar el avea probleme cu inima. "Făcuse trei infarcturi. Trei. Ştia că la al patrulea..."

Articolul continua dupa recomandari

Îi va aduce sfârşitul. Părintele a apucat să împărtăşească doar o bătrână. Când a ieşit în stradă, s-a prăbuşit lângă maşină. N-a mai apucat să strige după ajutor. Până când a ajuns salvarea, vecinii au încercat să-l scape de la moarte, aşa cum s-au priceput. Iniţial, a venit un echipaj cu un asistent, pentru că oamenii au anunţat că preotul a leşinat.

Înainte ca preotul să se stingă, oamenii au apucat să aprindă o lumânare la căpătâiul lui. Preotul în vârstă de 66 de ani va fi înmormântat în cimitirul de lângă biserica unde a slujit.

Căldura i-ar fi grăbit sfârşitul, cred medicii. Cei care se ştiu cu probleme cardiace, n-ar trebui să iasă din case. Azi, a fost cod galben de caniculă în mai multe judeţe şi portocaliu în Mehedinţi şi Dolj. Din această seară, vin ploile în jumătatea de vest a ţării.