Un preot din judeţul Bacău este cercetat după ce ar fi abuzat sexual cinci fetiţe. Toate de 10 ani, fetele ar fi fost atinse în mod nepermis, chiar şi în biserica în care părintele slujeşte de 30 de ani. Cei care au depus plângere sunt chiar părinţii copilelor. Însă preotul neagă toate acuzaţiile. Procurorii au decis să îl cerceteze sub control judiciar.

"Sunt niște dezinformări", asta spune preotul acuzat că a abuzat sexual cinci minore, în această vară. Două dintre ele, chiar în biserica unde slujeşte de mai bine de 30 de ani.

Articolul continua dupa recomandari

Localnicii spun că preotul obişnuia să îi cheme pe copii să îl ajute la curăţenie în lăcaşul de cult. Într-o zi, însă, lucrurile ar fi luat o altă turnură.

Asta le-au spus minorele şi părinţilor, care s-au dus direct la Poliţie şi l-au reclamat pe preot. În total sunt 5 sesizări pe numele său. Omul a fost condus la audieri. Şi în faţa procurorilor a negat acuzaţiile.

Oamenii din comunitate s-au împărţit acum în două tabere. Unii nu îl cred în stare pe părinte de aşa ceva, mai ales că, spun ei, îl cunosc de mai bine de 30 de ani. În plus, îl ştiu drept un om bun, care a crescut până acum mai mulţi copii sărmani.

Până când situaţia nu va fi clară, preotul nu mai are dreptul să slujească.