S-a prelungit termenul de înscriere pentru vizita Papei la Bucureşti. Românii care vor să asiste la slujba Suveranului Pontif au la dispoziţie încă două săptămâni pentru a-şi anunţa participarea. Peste 7 mii de scaune vor fi puse în jurul Catedralei Sfântul Iosif. Ceremoniile vor putea fi urmărite în direct pe 15 ecrane.

"Să mergem împreună toţi! Ne aşteaptă să venim! Săraci, bogaţi, cu toţii suntem invitaţi", este mesajul-simbol al vizitei Papei pentru toţi românii indiferent de religie.

Articolul continua dupa recomandari

6 ecrane, instalate pentru a transmite slujba ţinută de Papa Francisc la Bucureşti

31 mai este prima zi în care Suveranul Pontif va păşi pe tărâm românesc. Papa Francisc va ateriza în Bucureşti la ora 11:30 dimineaţa şi are stabilite întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă şi Patriarhul României.

Suveranul Pontif va ajunge la Catedrala Sf. Iosif, la ora 18.10.

Pentru Sfânta Liturghie oficiată de Papa Francisc zona evenimentului s-a extins până în Piaţa Revoluţiei.

Doar în Piaţa Ateneului şi Piaţa George Enescu vor fi amplasate 5000 de scaune şi 6 ecrane pe care slujba va fi transmisă în direct.

Francisc Doboş, purtător de cuvânt ARCB: Astăzi ar fi fost ultima zi de înscriere pe această platformă, papalabucureşti.ro. Datorită acestei extinderi, noi prelungim perioada de înscrieri până pe data de 15 mai

Un designer român a conceput un scaun special pentru vizita Papei la Bucureşti

Pentru cei care nu se vor înscrie online va exista şi o zonă „liberă", unde vor putea urmări toate manifestările din Bucureşti pe ecrane uriaşe. 

Daniel Bulai, coordonator eveniment: Toţi cei care vor participa la Sfânta Liturghie, vor veni aici ca la un pelerinaj. Vor fi amenajate două scene, una în faţa catedralei Sf Iosif, unde pe tot parcursul zilei vor fi conduse momente de rugăciune

O a doua scenă va fi amplasată în piaţa din faţa Ateneului Român. Oamenii vor putea găsi şi confesionare mobile, iar în timpul slujbei va fi împărţită Sfânta Împărtăşanie. Designerul român Mihai Grama a făcut şi un scaun special pentru Papă.

Adriana Răcășan, producător eveniment: Scaunul preia nişte elemente arhitectonice şi de pictură din Catedrala Noastră. Sperăm să fie comod şi util pentru Sfântul Părinte

Pe parcursul celor trei zile petrecute în România, Sanctitatea Sa va merge la Blaj, la sanctuarul de la Şumuleu-Ciuc şi la Iaşi.

Miercuri, pe 1 mai, este ultima zi în care credincioşii se mai pot înscrie pe listele din parohiile catolice din toată zona Moldovei pentru a ajunge la vizita Papei Francisc la Iaşi de pe 1 iunie, care va avea loc chiar aici în faţa Palatalui Culturii.

Vizita Papei în România are o valoare pastorală.