O viaţă pierdută va salva mai multe vieţi, după ce o mamă din Bihor a trecut peste durerea pierderii copilului şi a luat o decizie impresionantă. A acceptat prelevarea de organe de la băiatul său de 14 ani, care a pierit într-un accident rutier, săptămâna trecută. Ieri, medici specialişti de la noi, dar şi din Austria, au intrat în sala de operaţie şi au reuşit să preleveze inima, ficatul, rinichii, corneea şi plămânii adolescentului.

Joia trecută, adolescentul din Bihor a fost spulberat de o maşină, în timp ce se plimba cu bicicleta. A intrat în moarte cerebrală, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru el. I-au convins, însă, familia să ofere o şansă la viaţă altor bolnavi prin donarea de organe.

Articolul continua dupa recomandari

După ce mama şi-a dat acordul, medici de la noi, dar şi din Viena, au intrat în sala de operaţie. Plămânii copilului vor ajunge în Austria, corneea şi ficatul la Bucureşti, iar rinichii la Cluj.

Cel puţin patru vieţi vor fi salvate acum. Aseară, la Târgu-Mureş a avut loc prima din seria de operaţii de transplant. A durat patru ore şi a fost un succes.

Ficatul băiatului va salva o tânără de 18 ani, tot din Bihor, care s-a intoxicat cu ciuperci otrăvitoare.

Celorlalţi pacienţi compatibili, aflaţi pe listele de aşteptare, urmează să li se facă transplantul în perioada următoare.