Autorităţile susţin că, până atunci, totul va fi gata. Plajele vor fi curate, iar turiştii care intră în mare vor fi supravegheaţă de 30 de salvamari, care îşi vor începe activitatea pe 25 aprilie. Numărul salvatorilor va creşte de la 1 iunie.

Mai sunt aproape trei săptămâni până când litoralul românesc va fi plin de turişti puşi pe distracţie. Însă, nu aceeaşi misiune o vor avea şi salvamarii care trebuie să-i supravegheze în orice moment.

Articolul continua dupa recomandari

Gabriel Culea, şef salvamar Mamaia: În zona cluburilor, acolo avem în permanenţă echipe care supraveghează şi să intervină atunci când este necesar, plus patrulări pe toată zona Constanţei Modern şi Mamaia.

Vorbim de un număr de 30 de salvamari plătiţi încă de anul trecut. Iar de la 1 iunie numărul lor va fi mult mai mare, aproximativ 114, plus personal de prim ajutor.

Diana Sobaru purtător de cuvânt primăria Constanţa: Primăria municipiului Constanţa a înlocuit un număr de 20 de foişoare din totalul de 29 de foişoare pentru ca salvamarii să aibă o şi mai bună posibilitate de a supraveghea plajele.

Anul acesta guvernul a aprobat fondurile necesare pentru serviciul de salvamar, însă, deocamdată nu se ştie cu exactitate când vor ajunge banii la primării.

Robert Şerban, primar Eforie: De abia săptămâna trecută am primit ultimele detalii de la învăţământ şi de abia le-am ridicat şi noi în dezbatere publică. Conform 273 trebuie să stea 45 de zile în dezbatere publică.

Pentru a le face vacanţa mai frumoasă turiştilor, autorităţile au lansat şi o aplicaţie gratuită. Autorităţile au început lucrările de curăţenie încă de la sfârşitul lunii februarie şi speră să fie gata la timp.

Hristu Uzun, director ABDL: Sunt trei zone în care acţionăm concomitent cu diferite utilaje terasiere, remorci de transport reziduri, maşini de afânat. Am lăsat în zona Mamaia câteva garduri de protecţie unde ştim că sunt probleme din cauza energiei eoliene.

Primii turişti sunt asteptaţi să ajungă la mare pe 25 aprilie, atunci când la Mamaia începe cel mai mare festival de muzică electronică.