Oamenii au cerut sancţionarea cadrelor medicale din cauza cărora doi bebeluşi au ajuns în stare gravă, pentru că au fost diagnosticaţi greşit. În plus, protestatarii îi acuză pe cei de la Spitalul Judeţean că nu îşi tratează pacienţii aşa cum trebuie.

Ruda băieţelului internat la Spitalul Marie Curie: Timp de 15 ore, nimeni nu i-a administrat absolut nimic copilului!

Articolul continua dupa recomandari

Copilul de un an şi o lună, aflat acum în moarte cerebrală, a ajuns în ultima clipă la Spitalul Marie Curie din Capitală.

Ruda băieţelului internat la Spitalul Marie Curie: Măcar şi cu zece ore mai înainte dacă se intervenea, probabil că altfel era deznodământul. Făcuse şi un stop cardiorespirator aici, până să plece, si pe la doilea l-a făcut la Piteşti. Aşa a ajuns la Bucureşti el.

Şi o fetiţă de un an şi opt luni grav bolnavă la plămâni, dar tratată la Râmnicu Vâlcea de roşu în gât a fost transferată în Capitală, la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Şi sunt mulţi cei care şi-au exprimat revolta şi dezamăgirea faţă de felul în care sunt trataţi pacienţii celui mai mare spital din Vâlcea.

În mijlocul protestatarilor au coborât la un moment dat prefectul judeţului, dar şi managerul spitalului.

Dan Ponoran, managerul spitalului judeţean de urgenţă Vâlcea: Este o anchetă şi cât timp este o anchetă în desfăşurare, nu pot să mă pronunţ.

Lorena Mărgăritescu, DSP Vâlcea: A fost efectuat control igienico-sanitar atât în secţia de urgenţă UPU a Spitalului Judeţean, cât şi în Secţia de Pediatrie. +0.51 Au fost constate unele neconformăţi.

Trei anchete sunt în derulare acum în spital, majoritatea acuzaţiilor fiind de malpraxis.