Atenţie cât vă lăsaţi copiii să stea pe Internet! Tinerii care petrec prea mult timp în faţa unei tablete sau a unui telefon riscă să dezvolte o deviere comportamentală, arată rezultatele unui nou studiu făcut de americani. Riscul de ADHD chiar se dublează, susţin cercetătorii.

Andreea Barbu este elevă în clasa a treia şi pasionată de tehnologie. Stă pe tabletă în fiecare seară. Dar cu limită şi doar pentru a urmări desenele animate preferate. 

Articolul continua dupa recomandari

Chiar dacă nu are nici 10 ani, ştie deja tot în materie de aplicaţii online. Ca ea, e o întreagă generaţie. 

80% dintre copii intră pe internet în fiecare zi şi tot atâţia îl accesează de pe un dispozitiv mobil. Cei mai mulţi îşi instalează aplicaţii, iar 90% dintre ei au şi un cont pe o reţea de socializare.

Daria este în vacanţă în Bucureşti şi nu se dezlipeşte de telefonul mobil de când a venit. Vrea să imortalizeze fiecare moment pentru prietenii ei din Italia. Este as în ale Internetului. 

Mama Dariei încearcă să-i limiteze accesul la tehnologie la cel mult două ore pe zi. 

În universul virtual sunt prinşi şi adulţii. 

În cazurile extreme, avertizează medicii, excesul de tehnologie poate duce la tulburări de comportament. Riscul de ADHD e dublu. 

Florina Rad, psihiatru pediatric: "Este extrem de periculos pentru ca, pe de o parte, ma expun foarte mult, pe de alta parte, recompensa mea vine doar din mediul virtual, nu mai sunt bucuros pentru că profesorul imi spune bravo la şcoală, bravo înseamnă like, e o recompensă virtuală."

Studiul a fost făcut de un grup de cercetători din California, care a urmărit 2.600 de adolescenţi timp de doi ani.