Gest extraordinar făcut de un taximetrist din Constanţa, care nu şi-a dat seama că o bătrânică i-a lăsat toţi banii ei, în loc să-i plătească doar cursa. Bătrâna i-a lăsat 150 de lei în loc de 15 şi apoi a plecat.

Taximetristul, ocupa iniţial cu comenzi şi clienţi, a lăsat totul baltă după ce şi-a dat seama ce se întâmplase.

Articolul continua dupa recomandari

El a pornit într-o căutare disperată după bătrână, care probabil nici bani de pâine nu mai avea.

"Astazi in jurul orei 14:00 am luat aceasta batranica sa spun asa cu taxiul de la dobrogea pana la institutul De marina....desi cursa era de 15 lei fara sa-si dea seama imi da 150 de lei...la un moment dat nu mi-am dat seama pentru ca era foarte aglomerat si deja ceilalti participanti la trafic ma claxonau....am plecat ca sa pot sa intorc la sensul giratoriu de la camp sa ma duc in zonele mele. Ma uit pe scaun erau doua hartii una de 100 de lei si una de 50...ma gandeam acum de unde sunt..dupa am.realizat ca acea batranica nu si-a dat seama. Acum trebuia cu orice pret sa ma grabesc poate o prind..nu zic ca incercand sa ajung cat mai repede era sa fac si un mic accident...dar nu mai conteaza asta....ajung in zona unde a coborat aproape de vet zone langa institut si acea batranica era in ploaie cred ca isi daduse seama ca nu mai avea banii la ea. Ma dau jos..ea saraca era in ploaie ploua foarte tare...i-am zis <<sarumana, urcati nu mai Stati in ploaie>>...a urcat pana la urma.. m-a recunoscut si ma- intrebat daca nu cumva mi-a dat mai multi bani cand a coborat din taxiu..cu un zambet pe buze si cu sufletul usurat i-am spus ca da...<<poftiti va rog banii inapoi cei 150 de lei si nu mai este nevoie sa mi achitati nimic>>....avea lacrimi in ochi si mi-a spus banii erau ca sa pot sa-mi iau singurul prieten de la veterinar...motanul meu....pentru ca sotul a murit acum cativa ani..copii nu prea vin la.mine. Practic am ramas doar eu si cu motanul meu...aproape imi dadusera lacrimile dar -am abtinut...asa ca sper ca Dumnezeu sa fie langa ea..si sa fie sanatoasa. Un bine se uita foarte repede...in schimb un rau ne aducem foarte repede aminte de el... Nu costa nimic sa fii un om mai bun."

Postarea taximetristului a strâns peste 12.000 de aprecieri şi sute de distribuiri. Zeci de oameni au scris că au fost mişcaţi de povestea femeii, până la lacrimi. 

Sursă: Facebook/Alex Tagarici