O fotografie făcută în urmă cu 20 de ani s-a dovedit sursă de inspiraţie pentru o viaţă de erou! Atunci, un pompier din Satu Mare s-a fotografiat cu fiul său de numai câţiva ani, lângă o autospecială. Acum, băiatul a crescut şi a preluat ştafeta de la tatăl său. Cei doi au refăcut fotografia emoţionantă.

Cocoţat pe maşina de descarcerare, George zâmbea ştrengăreşte. Avea patru ani şi visa să calce pe urmele tatălui său pompier. 20 de ani mai târziu, cei doi au refăcut fotografia în acelaşi loc, pe aceeaşi autospecială.

Articolul continua dupa recomandari

"Asta-i fotografia de acum 20 de ani făcută pe 13 septembrie, cu ocazia Zilei Pompierilor. Îmi amintesc cu drag de ea şi în acel moment am realizat că vreau să devin şi eu pompier".

George Szuiogan, sergent major ISU Satu Mare: La fiecare sărbătoare naţională eram prezent la defilare şi mă simţeam mândru să-l văd pe tatăl meu acolo şi-mi doream să fiu şi eu acolo

Copilul de atunci a crescut şi îşi face, la rândul lui, tatăl mândru. De câteva luni, este salvator la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Satu Mare. 

Gheorghe Szuiogan, comandant unitate: Un părinte educă prin vorbe şi prin fapte. Modelul pe care i l-am oferit a dus la ceea ce a hotărât el să urmeze pe viitor şi mă bucur că a făcut această alegere cu toate că ştiu la ce riscuri se expune în această meserie

În cei 28 de ani de carieră, plutonierul adjutant Gheorghe Szuiogan a participat la mii de intervenţii. Dar acum a venit timpul să se pensioneze. Fiul lui a rămas să-i ducă misiunea mai departe.

George Szuiogan, sergent major ISU Satu Mare: Pentru mine, această meserie de pompier presupune multe sacrificii. Trebuie să dai dovadă de curaj şi de devotament şi... mă scuzaţi, trebuie să plec

Autospeciala din fotografie nu mai este folosită de 10 ani la intervenţii, dar rămâne la loc de cinste.  

Gheorghe Szuiogan, comandant unitate: Este una din primele autospeciale pe care am deservit această meserie ca şi comandant de echipaj. Este prima autospecială de descarcerare din dotarea unităţii, iar odată cu trecerea în rezervă am înţeles că e propusă la casare

Plutoierul a predat cascheta şi colegii i-au oferit în schimb o pălărie şi un baston. Un mod simbolic de a preda ştafeta după o carieră de erou.