Mai sunt trei zile până la noaptea de Înviere, când toţi credincioşii vor aprinde lumânări în lăcaşurile de cult. Aşa că pompierii gălăţenii au verificat bisericile şi mănăstirile unde va avea loc slujba ca să se asigure că totul este în regulă. De la căi de evacuare, extinctoare şi până la zona de lumânări.

Şi nu doar că le-au verificat, ci au vrut să vadă şi dacă măicuţele ştiu să folosească extinctorul în caz că, Doamne fereşte, izbucneşte vreun incendiu. Iar preoţii au o sarcină: să-i instruiască la rândul lor pe enoriaşi ce au de făcut şi ce să nu facă, atunci când merg să se împărtăşească.

Articolul continua dupa recomandari

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi au verificat zona căilor de evacuare, valabilitatea extinctoarelor din biserică, dar şi zona în care enoriaşi vor aprinde lumânări.

Chiar dacă sunt funcţionale, unele stingatoare trebuie înlocuite cu un model mai nou, spun pompierii. Iar preoţii şi măicuţele au termen să le schimbe până în noaptea de Înviere.

Pentru a nu exista situaţii neplăcute, slujba Învierii va avea loc în curtea Mânăstirii Tudor Vladimirescu. Doi preoţi vor sluji acolo, împreună cu cele 28 de măicuţe.