Șoferul care a lovit cu Mercedesul mașina de poliție pe banda de urgenţă, pe autostrada A1, la ieșirea din București spre Pitești, ca să evite un accident, are 19 ani și avea permis de doar 6 luni.

Un dublu accident a avut loc, vineri seară, la km 12 pe A1 București – Râmnicu Vâlcea, în zona centrelor comerciale. 

Articolul continua dupa recomandari

Un pieton a fost lovit de o maşină în jurul orei 21.30, pe A1, şi primul echipaj de poliţie ajuns la faţa locului se pregătea să culeagă date. Un agent a coborât din maşina poliţiei şi a mers la BMW-ul care accidentase pietonul, oprit cu avariile pornite pe prima bandă.

Al doilea agent nu a mai apucat să coboare din maşină, pentru că Polo-ul poliţiei a fost lovit de un Mercedes condus cu viteză de un șofer de 19 ani.

Politist spulberat de un sofer cu carnet de 6 luni, pe A1Vezi 2 imagini în Galerie

Acesta a venit pe prima bandă, nu a redus viteza şi a văzut târziu BMW-ul oprit şi nu a mai putut să-l depăşească pe banda a doua, pentru că acolo avea maşină. Aşa că a intrat pe banda de urgenţă, unde, nu observase că e oprită maşina poliţiei.

În urma celui de-al doilea accident, un polițist a rămas încarcerat, el fiind transportat la Spitalul Universitar cu un traumatism cranio-cerebral minor.

Polițistul a fost externat, vineri noapte, în jurul orei 01.30.