Românii au voie pe stradă doar cu învoire scrisă. De astăzi, o dată cu noua ordonanţă militară, deplasările în timpul zilei sunt interzise. Poliţiştii şi jandarmii vor fi pe străzi pentru a controla documentele ce justifică ieşirile din casă. Cine nu se supune noilor reguli, suportă consecinţele.

De astăzi ieşim pe stradă doar cu adeverinţă de la serviciu sau cu o declaraţie pe proprie răspundere. A aflat-o pe propria piele un hunedoarean, care a primit 1.600 de lei amendă.

Articolul continua dupa recomandari

Nu a existat judeţ în România unde Poliţia să nu verifice respectarea noilor reguli.

Nu toată lumea a înţeles însă ce înseamnă "absolut necesar". Străzile din Capitală au fost chiar mai aglomerate faţă de zilele trecute. Oamenii au ieşit la cumpărături.

Astfel de verificări vor face poliţiştii şi jandarmii zilnic, de acum. Fie că vorbim de şoferii pe care îi trag pe dreapta, sau pietonii, cu toţii trebuie să aibă la ei actul de identitate, dar şi adeverinţa de la muncă sau acea decl pe propria răspundere. Dacă nu se conformează, amenzile ajung între 100 şi 5000 de lei.

Pe Drumul Naţional 1, mii de şoferi au aşteptat în coloane kilometrice să treacă de filtrul Poliţiei.

În funcţie de cum evoluează epidemia, preşedintele poate prelungi starea de urgenţă şi autorităţile pot impune măsuri şi mai dure.