Patima tutunului l-a făcut să fure pe un poliţist din Botoşani, care, timp de un an de zile, ar fi sustras peste 2.000 de pachete de ţigări, de diferite mărci, confiscate de la diferiţi contrabandişti.

Poliţistul era tehnician criminalist în cadrul I.P.J. Botoşani, cu atribuţii de gestionar al capturilor de ţigări confiscate de colegii săi.

Articolul continua dupa recomandari

Poliţist trimis în judecată după ce a dat iama în ţigările confiscate de la contrabandişti

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție informează că au finalizat cercetările în privinţa unui agent de poliţie al IPJ Botoşani care ar fi furat ţigări confiscate din gestiunea unităţii.

Astfel, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani a dispus trimiterea în judecată a unui agent de poliție în cadrul I.P.J. Botoșani, inculpat pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi contrabandă în formă asimilată.

"Inculpatul, în perioada 2017 – 2018 (la intervale de una – două zile, fără a putea fi stabilit cu exactitate numărul actelor materiale), în calitate de polițist, având funcţia de agent tehnician criminalist în cadrul I.P.J. Botoşani, cu atribuţii de gestionar, și-a însușit și folosit, în interes personal, mai multe mijloace de probă aflate în gestiunea sa, respectiv 1.500 de pachete de țigări care făceau obiectul unui dosar penal aflat în lucru la structura de investigare a infracțiunilor de criminalitate economică, precum și alte 519 pachete de țigări de diferite mărci, ce făceau obiectul unui alt dosar penal aflat în lucru la structura de poliție rutieră. fapte ce echivalează, în același timp cu deținerea acestor bunuri, care trebuiau plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din fapte de contrabandă cu țigarete. Valoarea totală a prejudiciului cauzat bugetului de stat a fost calculată la suma de 22.682 de lei, precum şi 1.000 de lei ce face obiectul unui dosar penal privind fapte de corupție, aflat în lucru tot la structura de investigare a infracțiunilor de criminalitate economică", anunţă Direcția Generală Anticorupție.