Un poliţist din Bistriţa-Năsăud a găsit o metodă inedită pentru a-i face pe şoferi să reducă viteza atunci când trec pe strada lui. Aşa că a confecţionat o machetă care întruchipează un ofiţer de poliţie. Agentul a luat această decizie din cauza numărului mare de accidente rutiere din zonă. Dar şi de teamă să nu păţească ceva şi copiii lui.

De la distanţă nici nu ai spune că este doar o machetă. Totuşi e de ajuns să-i facă pe şoferi să încetinească atunci când îl zăresc. În poziţia de drepţi, ofiţerul de poliţie fictiv stă rezemat de unul dintre stâlpii de pe strada Soarelui din Bistriţa.

Articolul continua dupa recomandari

Proprietarul machetei de carton este şi el poliţist la IPJ Bistriţa. A avut această iniţiativă, după ce a sesizat că şoferii circulă cu aproape 100 de km/h pe strada lui. Asta a şi dus la nu mai puţin de 10 accidente în zonă.

Călin Magda - proprietarul politistului de carton: Nu este o limită de viteză, nu este nimic, nu putem ieşi afară, dacă m-a accidentat când am vrut să întorc aici. Copiii mei când ies afară , vine o rablă cu 60 la oră şi îi sparge. Atâta tot. 

Şefii poliţistului nu au avut nicio reacţie de cele întâmplate. Şi în toamna anului trecut, pe DN 17 pe tronsonul Bistriţa - Vatra Dornei, cât şi de la Bistriţa spre Dej, au fost montate patru machete care imită autospeciala de poliţie în mărime naturală.