Mai nou, Poliţia Română rezolvă cazuri şi pe Facebook. Mai ales când birocraţia e mare. Agenţii din Capitală au reuşit în doar 24 de ore să-l găsească, în cealălaltă jumătate de ţară, pe proprietarul unui portofel pierdut. Aveau numele lui, i-au găsit uşor profilul şi l-au contactat online. Altfel, ar fi reuşit să se întâlnească cu el abia peste o lună, după ce ar fi pasat solicitări între mai multe instituţii şi ar fi trimis scrisori prin poştă.

E unul dintre puţinele obiecte pierdute în Bucureşti şi care a ajuns intact la titular. Norocosul e din Oradea şi era în vizită în Bucureşti când şi-a rătăcit portofelul. 

Articolul continua dupa recomandari

VASILE MORAR, proprietarul portofelului:
Mi-am dat seama a doua zi. Având ceva bagaje în mână, căutând cheile, am scos portofelul, l-am pus sub braţ. Când am ridicat bagajele... a căzut portofelul. Pe card erau mulţi bani, erau contactless. Mă aşteptam să îmi apară pe telefon că cineva face o plată, dar nu a fost cazul.

Pe urmele lui, în centrul Capitalei, a ajuns, la scurt timp un marinar abia întors din cursă. A descoperit în portofel actele, trei carduri şi 800 de lei.

George Sebe, cel care a găsit portofelul:
Lucrez pe un vas de croazieră. M-am gândit că fiecare om munceşte greu pe banii lui.

Poliţia nu are o bază de date cu numerele de telefon ale românilor. Noroc cu Facebook.

DIANA SARCA, purtător de cuvânt al Poliţiei Române
Colegii de la Secţia 1 au comunicat prin intermediul unei reţele de socializare. I-au transmis un mesaj şi aşa s-a realizat contactul.

Dacă bărbatul nu ar fi avut contul online, ar fi primit portofelul abia în câteva săptămâni. 
Iată ce birocraţia ar fi avut de înfruntat agenţii. 

În prima zi, îşi anunţau superiorii, care trebuiau să verifice datele în baza de date a Evidenţei Populaţiei. Comunicarea între instituţii durează câteva zile. 
Ulterior, poliţiştii care au fost primii sesizaţi trimiteau o scrisoare la domiciliul din Oradea.
Proprietarul avea două opţiuni: să vină la Bucureşti sau să îi fie trimis portofelul la Poliţia din Bihor, cu poşta. În cel mai bun caz, după 20 de zile, ar fi reintrat în posesia bunurile sale. 

Cazul lui e unul fericit. În fiecare an, poliţiştii din Capitală primesc 200 de reclamaţii despre portofele dispărute. 

Un experiment Observator de anul acesta arată că sunt şi români tentaţi să păstreze un portofel găsit pe stradă.