Poliţia Română anunţă că, în perioada 28 octombrie - 1 noiembrie, în judeţul Bistriţa-Năsăud va avea loc o acţiune pentru protejarea pădurilor.

Acţiunea este pusă la cale cu ajutorul polițiștilor din cadrul Direcției de Ordine Publică - Serviciul Protecția Fondului Forestier și Piscicol.

Articolul continua dupa recomandari

Poliţia Română, acţiune pentru protejarea pădurilor

Aceştia vor avea ca obiectiv prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori din fondul forestier național.

Se mizează pe verificarea și respectarea dispozițiilor legale de agenții economici pe linia achiziției, depozitării, prelucrării și comercializării materialelor lemnoase.

Acțiunea vizează verificarea a trei ocoale silvice, precum și verificarea activităților desfășurate de nouă agenți economici.

Polițiștii din cadrul Direcției de Ordine Publică - Serviciul Protecția Fondului Forestier și Piscicol vor fi susţinuţi de polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Alba, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov, Covasna, Dâmbovița, Mureș, Suceava și Vrancea.

De asemenea, se acționează în colaborare cu specialiști silvici din cadrul Ministerului Apelor și Pădurilor - gărzile forestiere Brașov, Cluj, Oradea, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Suceava și Timișoara.