Cine visează la o vacanţă în Laponia găseşte peisaje la fel de fascinante în Transilvania. Acolo unde turiştii sunt plimbaţi cu sania, prin mijlocul pădurilor îngheţate, şi aşteptaţi de gazde cu slănină şi pălincă. Cei mai norocoşi au parte şi de întâlniri surpriză, cu animalele sălbatice pe care le pot admira de la distanţă. 

În şir indian, cinci sănii trase de cai viguroşi au pornit agale din localitatea Lăzăreşti. Pline ochi de turişti dornici să descopere frumuseţea sălbatică a zonei. În câteva ore, au ajuns pe vârful Ascuţit, unde au fost aşteptaţi de o privelişte fermecătoare. A nins abundent, aşa că fiecare brad a fost încărcat de zăpadă până la ultimul ac. Şi cum nu există plimbare fără popas, în timp ce caii se odihnesc, musafirii s-au încălzit cu pălinca oferită de gazde.

Articolul continua dupa recomandari

Cei mai mulţi turişti vin din Bucureşti sau din alte mari oraşe, atraşi în Transilvania de peisaje şi de linişte.

E o experienţă minunată pentru oameni ca noi crescuti şi trăiţi la oraş, mai are şi acest avantaj, că mergem în ritmul calului, nu alergi şi nu le filmezi din maşină, când ai impresia că ai bifat peisajele şi nu le-ai savurat în toată splendoarea lor”, spune un turist.

O astfel de plimbare, pentru care fiecare turist a plătit câte 75 de lei, nu e lipsită de întâlniri surprinzătoare. Sus pe munte, turiştii au redescoperit mâncarea locală, pe care mulţi dintre ei n-au mai încercat-o de ani întregi.

De departe, cea mai mare aglomeraţie a fost în jurul focului, unde slănina s-a rumenit la foc iute. După cele patru ore petrecute în sanie, pe cal sau tăvălindu-se în zăpadă, turiştii abia aşteaptă să revină în zona Harghitei, pe care vor să o descopere şi pe timp de vară.