De sărbători, cei mai mulţi români au vrut să simtă şi să mănânce româneşte. Aşa că au ales să meargă în vacanţe în staţiunile şi satele din ţară. Cei cu dare de mână au ales litoralul, unde distracţia se taxează la minut. Mai ieftine sunt pachetele la munte, deşi gazdele îi îmbie pe turişti cu preparate naturale şi camere cu vederi spectaculoase.

Pe litoral, calculul banilor e simplu: cu cât urci mai spre nord, cu atât urcă şi bugetul de vacanţă.

Articolul continua dupa recomandari

O noapte de cazare în Mamaia, minim 250 de euro

Din Vamă până în Mamaia, de exemplu, un cocktail se scumpeşte cu aproape zece lei. Cazarea e cea mai scumpă în zona cluburilor de lux. 

Cei care se cazează în zona de nord a staţiunii Mamaia vor primi cadou şi dopuri de urechi, pentru că aici este zona cluburilor, unde muzica va răsuna până dimineaţa în difuzoare.

Mai mult decât atât, o noapte de cazare aici costă nu mai puţin de 250 de euro. 

Minivacanţa a coincis şi cu primul festival din acest an de la malul mării. Un motiv în plus pentru turişti să îşi recalculeze bugetul. 

O noapte de cazare în Vamă, 40 de lei

Pentru şapte ore de distracţie, tinerii au ajuns să cheltuie, minim, câte 300 de lei intrarea şi 300 de lei consumaţia.

În sudul litoralului, turiştii plătesc mai puţin pentru o noapte de cazare, chiar şi 40 de lei pentru o locaţie de două stele. 

La munte, distracţia îi costă mai puţin pe turişti. În Bucovina, Maramureş şi în inima Transilvaniei, oaspeţii găsesc pensiuni fermecătoare, gazde primitoare, peisaje de vis şi mâncare delicioasă, naturală. Toate, cu aproape 15% mai ieftine decât la mare. 

Cam 40% dintre cei care au ales să îşi petreacă această minivacanţă la munte sau la mare au folosit voucherele de vacanţă.

Românii cheltuie minim 200 de lei pe zi în minivacanţa de Paşte

De altfel, sunt ultimele săptămâni în care mai pot face acest lucru, pentru că ele vor expira curând.

Cei mai mulţi români spun că în jur de 200 de lei vor consuma pe zi cu ocazia acestei minivacanţe, în timp ce mai puţini, adică vreo cinci la sută spun că îşi permit o cheltuială mai mare de 400 de lei. 

Cei mai mulţi au plecat în vacanţă cu familia şi mai puţini doar în cuplu. Cel mai ieftin au scăpat românii care au petrecut Paştele la rude sau prieteni ori acasă.