Nisip fin, vegetaţie bogată şi apă turcoaz. Pare descrierea unei insule greceşti. De fapt, este una dintre surprizele litoralului Mării Negre. O comoară ascunsă între stânci, la nici 50 de kilometri de Constanţa. Astăzi, descoperim plaja sălbatică de la Tuzla, încă necunoscută pentru mulţi turişti. Aici, departe de zgomot şi aglomeraţie, şi fără semnal la telefon, vacanţa are cu totul altă semnificaţie.

La mijlocul distanţei dintre Constanţa şi Mangalia, descoperim localitatea Tuzla. În fugă, din maşină, pare o mică aşezare uitată de lume. Ne abatem însă de la şoseaua principală încă cinci kilometri. Iar după un drum şerpuit, neasfaltat şi ars de soare, găsim un refugiu de vis. Aici, Marea Neagră este de un turcoaz hipnotizant. 

Articolul continua dupa recomandari

Pe plaja ascunsă de la Tuzla, natura ni se arată în cea mai pură şi frumoasă formă. Are un farmec aparte. Vegetaţia şi pietrele păstrează un aer sălbatic, în timp ce nuanţele de turcoaz ale mării te poartă cu gândul spre insulele greceşti.

Pe nisipul fin, colorat pe alocuri de alge, găsim doar câţiva turişti. Alexandru şi Denisa au lăsat aglomeraţia din Constineşti pentru a explora locuri mai puţin cunoscute de pe litoral. 

”Ca şi apă mi se pare cea mai superbă dintre toate plajele la care am fost. Am început să avem apă turcoaz, ceea ce ne bucură”, spun cei doi tineri.

Vacanţa este cu totul şi cu totul altfel în sălbăticie. În Tuzla, te poţi caza direct pe plajă, în cort, sau în casele localnicilor, care-şi aşteaptă oaspeţii cu braţele deschise. 

”E primul an când am venit aici, este superb. Apa este incredibilă. E curată, e turcoaz, seamănă cu apa de la greci”, spune un turist.

În fiecare vară, peste 3 mii de turişti ajung la Tuzla - tot mai mulţi de la an la an. 

ANDREI LEONIDA, salvamar: Anul trecut erau şase salvamari şi din cauza aglomeraţiei pe plajă şi a turiştilor în număr cât mai mare pe plaja din Tuzla, anul ăsta s-au alocat fonduri şi avem 16 salvamari. 

Pe lângă peisajul de o frumuseţe unică, Tuzla ascunde şi alte obiective turistice. Localitatea este vegheată de de cel mai vechi far al litoralului, construit în anul 1900.