S-a lăsat cu plâgeri penale, după o dispută de la Prefectura Botoşani! Protagonişti sunt prefectul şi un membru al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică. Cearta a pornit de la un loc de parcare din curtea instituţiei.

Războiul declaraţiilor la Botoşani a pornit de la un loc de parcare.

Articolul continua dupa recomandari

Dan Slincu, prefectul judeţului Botoşani: A intrat abuziv în biroul meu, după ce a avut o altercaţie cu jandarmul de serviciu. Mi-a reproşat, pe un ton ridicat şi cu atitudine agresivă, că "De când prefectul se ocupă de parcarea din faţa instituţiei?" Parcare care este administrată de instituţia prefectului.

Cezar Nicuţă, membru, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică: Dimineaţă am parcat maşina pentru 15 minute, chipurile pe locul dânsului de parcare. Când am revenit la maşină, mi-a comunicat jandarmul că am ocupat locul prefectului. Normal că am întrebat: "Domnule, când te-a numit Guvernul, ţi-a dat şi loc de parcare la Botoşani?" ca să ştim. Replica: "Locul meu de parcare, oraşul meu." De acolo au început, se aude pe înregistrarea audio, modalitatea sau mai bine zis expresiile pe care le-a folosit prefectul, cum m-a îmbrâncit şi m-a lovit şi m-a scos afară din birou.

Cei doi nu s-au limitat la asta şi au continuat să-şi aducă reciproc acuzaţii.

Cezar Nicuţă, membru, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică: L-am întrebat, într-adevăr, care a fost calitatea dumnealui când a solicitat înlocuirea dintr-o comisie de concurs, cu câteva zile sau cu o săptămână înainte de concurs. Persoana respectivă, care era în comisie, din câte am aflat şi eu ulterior. Nu era în concediu medical, nu era în concediu de odihnă, nu era detaşată. Eu aştept un răspuns legal. Care este motivarea pentru care instituţia prefectului se implică în concursuri ale altor instituţii.

Dan Slincu, prefectul judeţului Botoşani: De ce mi-am permis eu să schimb un membru într-o comisie de concurs la care dânsul a participat. Este vorba de un concurs organizat de consiliul judeţean pentru ocuparea postului de inspector corp control.

Maria Carp, IPJ Botoşani: În cauză au fost întocmite două dosare penale atât sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, cât şi sub aspectul cmiterii infracţiunilor de ultraj, violarea sediului profesional şi hărţuire.

Ancheta poliţiştilor a început ieri, după ce bărbaţii au depus plângeri penale.