Dacă sunteţi împătimiţi ai dulciurilor, aflaţi că un nou desert începe să fie tot mai mult la căutare şi la noi. Atenţie, vorbim despre pizza. Da, chiar dacă vă gândiţi la blatul pufos acoperit cu sos de roşii, brânzeturi sau tot felul de produse din carne, pizza poate fi şi un delicios dulce. Fireşte, în acest caz e acoperită cu ciocolată, îngheţată, fructe - totul ţine doar de imaginaţia bucătarului.

În mâinile bucătarilor, aluatul de pizza parcă prinde viaţă. Dar, când vine rândul ingredientelor, prânzul devine desert. Mai e nevoie doar de câteva minute la cuptorul încins.

Articolul continua dupa recomandari

Calina Varga: M-am jucat putin cu gusturile. Am facut o pizza desert cu fructe exotice, lamaie, mango, fructul pasiunii cioco, cirese confiate. Un curcubeu de gusturi

Doar imaginaţia e limita atunci când vine vorba de dulciuri.

Florin pizza chef: Am pus fructe de padure, straciatell, biscuiti farmati ca sa lege straciatella, menta pt putin gust si putin contrast.

Specialităţile au fost în centrul atenţiei la Competiţia Internaţională de Pizza şi Paste desfăşurată în cadrul programului Sibiu, Regiune Gastronomică europeană.

Este vorba de o competitie rezervata profesionistilor la care s-au inscris peste 20 de concurenţi cu experienta. produse locale ca telemaua sau pastrama de oaie

Vasile chef: Am vrut sa folosesc produse locale, produse care se gasesc in padure la noi care au o prospetime extraordinara. Este vorba despre leurda, ceapa verde si am folosit urda de oaie care e dulce si mi a iesit o pizza extraordinară.

Radu Zarnescu, organizator: S-au utilizat incepand de la branzaturi si mezeluri pana la tot ce au gasit pe piata si toate ingredientele au fost binevenite si in fata juriului

Pe langa competitia propriu zisa, organizatorii au pregatit sisesiuni de demonstratii culinare. Astfel localnicii dar si tuistii au putut urmari pas cu pas cum se fac cele mai gustoase paste sau cum sa-si pregateasca singuri acasa cel mai crocant aluat de pizza.