Petru Panait, un cunoscut profesor și antrenor de rugby, a fost găsit fără suflare, sâmbătă seara, în albia râului Moldova, în apropierea confluenței cu pârâul Humor. Trupul bărbatului a fost găsit plutind la aproape o săptămână de la dispariție. 

În vârstă de 69 de ani, Petru Panait a fost văzul pentru ultima oară în data de 6 iulie, după ce a plecat cu mai multe grupe de copii la un turneu de mini-rugby, în Humor. 

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit Monitorului de Suceava, grupele de copii au campat cu corturi în apropierea terenului de rugby din Gura Humorului, când profesorul și-a luat bagajele și a plecat, spunând că preferă să se cazeze la un hotel.

Pe camere de supraveghere s-a putut observa că bărbatul s-a îndreptat spre râul Moldova, aflat la o distanță considerabilă, după care s-a făcut nevăzut. Dispariţia lui Petru Panait a fost sesizată abia luni, 9 iulie, de către soţia sa. În timp ce femeia credea că acesta se află la turneu, nici participanții nu și-au făcut prea multe griji, astfel că autoritățile au început căutările abia după trei zile de la dispariție.

Sâmbătă seară, un pescar a sunat la 112 şi a sesizat că în albia Moldovei este un cadavru. Acesta a fost recunoscut cu certitudine de apropiaţi după semnalmente şi haine.

Petru Panait a început să joace rugby în jurul anilor 1960, mai întâi la Constructorul Suceava, după care la CSM Sibiu şi Universitatea Timişoara. După ce şi-a încheiat cariera de jucător, Panait a devenit profesor de sport şi antrenor al echipelor de juniori de rugby, antrenând mai mulți tineri care au ajuns la mari cluburi sau chiar la echipa națională.