Când vine vorba de petrecerea copilului, nici o cheltuială nu este prea mare pentru unii părinţi şi nici o plăcere a celui mic nu este trecută cu vederea. Aşa se face că locul petrecerilor restrânse de acasă a fost luat de aniversările cu zeci de invitaţi, animatori şi atracţii diverse. Locurile de joacă special amenajate pentru astfel de ocazii sunt o adevărată oază de distracţie pentru copii şi de relaxare pentru adulţi.

Baloane colorate, coifuri, confetti, torturi inspirate din desenele animate, animatori şi o mulţime de tobogane, piscine cu bile şi jucării. Aşa ar descrie orice copil petrecerea aniversară perfectă.

Articolul continua dupa recomandari

Dacă în urmă cu douăzeci de ani aniversările se ţineau acasă, cu prăjituri de la bunica şi cu sandvişuri făcute de mamă, în zilele noastre aproape toate petrecerile se ţin în locuri de joacă special amenajate.

Motivele sunt multe: de la spaţiul în care se pot juca cei mici, la dezordinea de care nu trebuie să se mai ocupe familia sărbătoritului.

Reporter: Cu ce trebuie sa mai vina parintii la ziua copilului?

Flavius Caputa, administrator loc de joaca: În afara de tort si cu copiii, bineinteles, nimic. Noi locul de joaca l-am conceput ca un loc familial in care parintii se pot juca cu copiii in tot locul de joaca, in toata structura. Pachetele noastre includ de la mancare, bautura, petrecere absolut tot.

Şi cum în parentingul modern sfătuieşte părinţii să interacţioneze cât mai mult cu copii lor, din ce in ce mai multe locuri de joacă sunt echipate cu tobogane şi pereţi de escaladă de care se pot bucura şi adulţii.

Iulia Dumitraşcu: Parintii dupa ce au socializat si baut o cafea impreuna se pot juca si ei la astfel de locuri de joaca. Şi de ce nu? Toboganul poate reprezenta o modalitate foarte distractiva si relaxanta si pentru cei care au trecut bine de prima tinerete.

Pentru cei care preferă o aniversare restrânsă şi posibilitatea de a-şi aduce gustările favorite la petrecere există şi locuri de joacă unde doar băuturile şi distracţia sunt incluse în preţ.

Alexandra Nicolescu, owner cafe-playground: În momentul în care am deschis ne-am gandit la o cafenea cu loc de joaca, un loc unde familiile cu copii sa poata veni, sa savureze o cafea buna , timp in care cei mici sa se joace in locul special amenajat pt ei. Între timp ne-am dezvoltat. Pachetele noastre sunt de 3 ore. Asa le-am gandit, sa nu fie nici foarte obositoare pentru cei mici, cu prelungire daca doresc parintii. Parte de chirie plus consumatie de la bar. Restul lasam la latitudinea parintilor. Fiecare ce doreste sa serveasca ca si mancare.

Aceasta afacere a înflorit în ultimii ani. Iar cererea este pe măsură, părinții fac rezervări chiar şi cu 2 luni înainte. Opţiunile sunt nelimitate.

Părinţii pot închiria spaţiile cu ora sau pot alege din pachetele propuse de orgaizatori. În medie pentru un singur invitat părinţii plătesc între 60 şi 70 de lei.