Petiţia "STOP live pe Facebook la volan! Dă like vieţii!" a strâns, într-o lună, peste 32 de mii de semnături. Astăzi, Observator, Observator.tv şi Poliţia Română fac un pas înainte. Am decis împreună să trimitem o scrisoare către Facebook, prin care să cerem, în mod oficial, măsuri cu privire la blocarea live-urilor la volan, în trafic.

Peste 32 de mii de oameni au dat like vieţii şi au semnat petiţia Observator. Vom face următorul pas: vom cere sprijin şi reprezentanţilor Facebook. 

Articolul continua dupa recomandari

Cei nouă români au murit în direct. Şoferul microbuzului făcea live pe Facebook, când a depăşit fără să se asigure. 

Observator, Observator tv şi Poliţia Română şi-au unit forţele într-o Campanie de conştientizare. Astăzi, am trimis cererea oficială către Facebook. 

Blocarea transmisiilor live atunci când, prin localizare GPS, se constată că cel care face live-ul este într-un mijloc de trasnport în timpul deplasării. Blocarea mai rapidă a live-urilor la volan, în timpul mersului, atunci când ele sunt raportate de alte persoane. 

GEORGIAN DRĂGAN, purtător de cuvânt IGPR:
Scopul clar al acestui demers este salvarea de vieţi omeneşti. 

Solicitările noastre sunt sprijinite şi de Comisia de Transporturi din Parlamentul European. 

CLAUDIA TAPARDEL, europarlamentar:
Sunt foarte hotărâtă să sprijin acest demers şi această solicitare către fondatorul Facebook. Şi cred că putem să facem un pas în plus şi anume acela de a sesiza Comisia Europeană şi Parlamentul European cu privire la această problemă.

Implicare există şi din partea MAI. Un prim demers a fost semnat deja între Ministerele de Interne ale Ungariei şi României. 

CARMEN DAN, ministrul MAI:
Am hotărât să defăşurăm activităţi de patrulare în comun, poliţiştii unguri cu poliţiştii români, în zona adiacentă punctelor de trecere a frontierei cu Ungaria. 

Ministerul de Interne a hotărât inclusiv revizuirea codului rutier. Cei care folosesc telefonul mobil la volan, în timp ce conduc, vor fi pedepsiţi mai aspru.