Peste un milion de bugetari stau cu sufletul la gură: în câteva ore, vor afla dacă le cresc sau nu salariile. Prim-ministrul Mihai Tudose le-a promis o soluţie după protestele din stradă, dar, până acum, negocierile au eşuat. Astăzi, sindicaliştii din Sănătate s-au aşezat la masă cu premierul şi alţi 3 miniştri pentru a face calcule, în timp ce ambulanţierii au început şi ei să protesteze.

După ce mii de bugetari au ieşit ieri în stradă, ambulanţierii îşi cer şi ei drepturile. Un protest mut, pentru că nu-şi pot opri nici măcar o clipă misiunile pentru viaţă. În timp ce aleargă de la o urgenţă la alta, poartă banderole pe mână şi un mesaj afişat în geamul ambulanţelor. 

Articolul continua dupa recomandari

Sindicaliştii au vorbit în locul lor cu factorii de decizie de la Guvern. Mai bine de 3 ore au durat tratativele. Discuţiile nu au dus la niciun rezultat concret: "Am avut calcule diferite şi noi şi Ministerul Sănătăţii. Concret, nu pot să vă spun că am ajuns la o soluţie care să ne rezolve problemele. La mijloc rămâne acea problemă cu trecerea acelor dări sociale de la angajator la angajat.", spune Leonard Bărescu, preşedintele Federaţiei Sanitas. 

Aşa că vor continua şi discuţiile, dar şi protestele. Mâine, toate confederaţiile sindicale vor veni la Palatul Victoria pentru o nouă rundă de negocieri cu premierul Mihai Tudose.