Procurorii DNA anchetează retrocedarea ilegală a 968 de case în Timişoara. Potrivit unor surse judiciare, prejudiciul estimat s-ar ridicat la aproximativ 40 milioane euro. Actualul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, şi fostul edil al oraşului Gheorghe Ciuhandu sunt urmăriţi penal pentru abuz în serviciu.

Alături de fostul şi de actualul primar al Timişoarei mai sunt urmăriţi penal, tot pentru abuz în serviciu, viceprimarul Dan Diaconu, fostul viceprimar Traian Stoia şi fostul director în Primăria Timişoarei Martin Staia.

Articolul continua dupa recomandari

Sursele citate arată că, în perioada 1995 - 2005, funcţionari din Primăria Timişoara, încălcând Legea 112/1995, au deposedat statul român, prin retrocedări ilegale, de 968 de case din centrul vechi al oraşului. Prejudiciul în acest caz s-ar ridica la 40 de milioane de euro, au precizat sursele judiciare.

Potrivit aceloraşi surse, imobilele au fost vândute fraudulos, la preţ modic, unor persoane influente din mediul social al municipiului Timişoara, deşi legea se adresa celor care au fost deposedaţi abuziv.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a fost chemat vineri la DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă calitatea de suspect în acest dosar.

Sursa: News.ro, Agerpres