Vine octombrie, vin şi studenţii. Peste 450 de mii de tineri se pregătesc să înceapă cursurile, la universităţile din toată ţara. Toţi au avut o zi plină, pentru că viaţa de student începe la cămin.

O viaţă nouă nu încape într-o singură valiză. Aşa că studenţii care încep de poimâine facultatea şi-au luat cu ei în Capitală mai multe bagaje decât pot duce. 

Articolul continua dupa recomandari

5 mii de locuri există la Universitatea din Bucureşti pentru toţi studenţii care vin să se cazeze în Capitală. Sunt puţine, pentru câţi tineri se mută anual aici.

La fel şi în celelalte centre universitare din ţară. La Timişoara, cafenelele şi campusurile sunt neîncăpătoare pentru studenţii dornici de socializare.

În Braşov, numărul prea mic de locuri de cazare la Universitatea Transilvania i-a determinat pe mulți să-şi transforme vilele în cămine. 

De departe cei mai încantati sunt cei care au în campusurile universitare mici afaceri. La Iaşi, vânzările s-au dublat odată cu întoarcerea studenților.

Preţurile la căminele de stat variază în funcţie de oraş. În centrele universitare mari, precum Bucureşti, Iaşi şi Cluj, sunt cele mai scumpe camere. Pot depăşi 300 de lei pe lună, de persoană.