Albă ca Zăpada, cei şapte pitici, Bugs Bunny, Donald şi alte îndrăgite personaje din desenele animate fac terapie cu micii pacienţi. Pereţii holurilor şi saloanelor celui mai mare spital din Gorj spun fiecare câte o poveste. Un profesor este cel care le-a colorat celor mici viaţa din spital.  

Florin Gheorghiu, pictor: În fața noastră avem un castel reprezentativ Walt Disney, urmat de o propunere cu un șoricel în dialog cu cei șapte pitici, împreună cu Albă ca Zăpada

Articolul continua dupa recomandari

Pereţii holurilor şi saloanelor sunt animate de personaje încântătoare. Autorul picturilor este Florin Gheorghiu. De câteva luni îşi împarte timpul între școala unde predă lecţii de desen și spital. Satisfacția este uriaşă când vede încântarea de pe chipurile copiilor. 

Florin Gheorghiu, pictor: Doi copii își făceau selfie și trimiteau către casă, să arate cât de frumos e spitalul colegilor lor, care erau la școală. La una din externările unui copil, o întreba pe mămică: Mami, dar când mai venim aici, că mie mi-a plăcut foarte mult? Când mai venim la spital?

Artistul inimos şi-a propus să deseneze toți pereții Secției Pediatrie de la Spitalul Judeţean Târgu Jiu. Speră ca, în acest fel, copiii să nu mai fie îngroziți de albul din spital.

"Mai putem să punem copiii să se uite, să le mai distragem atenția de la injecții, de la tratament. Este foarte bine, foarte frumos".

"Când ies cu ea pe hol, e foarte atentă la fiecare. Îi plac mai mult cele din salonul celălalt. Tot timpul se uită pe geam și ar vrea să se ducă acolo la ele".

Natalia Ișfan, medic: Într-adevăr nu se mai simt ca la spital. Se simt cumva ca acasă

Medicii vor să aducă în secție și o mică bibliotecă pentru copii, proiect ce va prinde viață tot prin voluntariat.