Este doar una dintre perlele de la bacalaureat, care i-au uimit pe profesori. Mai mult ca niciodată, elevii s-au întrecut în cugetări fără sens. E drept, şi subiectele de la limba română i-au pus în impas: au avut de analizat versurile a doi poeţi interbelici, de care mulţi dintre absolvenţi nici măcar nu au auzit.

  • "Sufletul meu intră ca nufăru-n ape, tot mai adânc, în el, adâncit. Totu-i departe, totu-i aproape, totu-i sfârşit." Sunt versurile care au scos la iveală creativitatea elevilor. Adolescenţii s-au întrecut în explicaţii amuzante. 
  • "Totul e ca apa în poezie, chiar dragostea pare o apă întunecată şi verde la culoare, în vreme ce sufletul şi-a pierdut albeaţa."
  • "Eul liric e supărat că are un suflet ca nufărul ce intră în ape şi nu mai iese. De departe, de aproape totul s-a sfârşit şi nufărul a pierit."

Articolul continua dupa recomandari

Aşa cum vor pieri şi punctele pe care elevii ar fi trebuit să le obţină la acest subiect. Nici cei de la profilul umanist nu s-au lăsat mai prejos. Au interpretat în notă comică o poezie semnată de Ion Vinea, cu un titlu pe care nimeni nu l-a înţeles: Vocula.

La fel de greu de descifrat sunt şi explicaţiile elevilor, care au înţeles şi nu prea ce a vrut să spună poetul. 

Elevii au totuşi o scuză. Profesorii recunosc că subiectele au fost grele. Absolvenţii vor afla rezultatele pe 5 iulie. 

REZULTATE BAC 2017 EDU.RO Rezultatele sesiunii de BACALAUREAT 2017 sunt afişate pe 5 iulie PE SITE-UL NOSTRU şi AICI.