Bombele interzise prin lege se vând la liber pentru câteva zeci de lei. Deşi afacerile ilegale se desfăşoară de ani de zile, mereu în aceleaşi zone, pericolul pare imposibil de stârpit. Poliţiştii susţin că legea nu e de partea lor.

Am vrut doar să vedem cât de uşor pot fi cumpărate, iar în câteva secunde am primit cutia cu petarde. Aşa că acum ne le vom distruge, pentru că ştim cât sunt de periculoase. Printre tarabe, "bombele" se vând la vedere.

Articolul continua dupa recomandari

Petardele care se vând ca la piaţă fac parte din categoriile celor care pot fi comercializate doar de firmele autorizate şi folosite de pirotehnicieni. La fel de uşor se pot comanda şi pe internet, fără ca nimeni să verifice dacă sunt cumpărate de cei care au dreptul să le folosească.

Singurele dispozitive pirotehnice pe care le puteti folosi fara niciun risc sunt cele din cat F1. celelalte sunt fie interzise fie destinate specialistililor. daca vreti sa nu luati vreo amenda ar fi bine sa va limitati la aceste artificii inofensive sau la aceste mici capse pocnitoare.

Pe cutii scrie clar: petardele sunt exclusiv pentru a speria animalele sălbatice. Folosite strict în acest scop, sunt legale, dar asta nu se întâmplă în realitate. 

Pentru că pedepsele prevăzute de lege sunt mici, deseori anchetatorii nu mai trimit dosarele în instanţă. Ancheta se încheie cu amendă. 
Doar în ultimele zile, poliţiştii au confiscat peste două tone de petarde.