Pericol uriaş într-un mall din Bucureşti. Plăci din marmură de pe un stâlp de susţinere s-au dezlipit şi au căzut pe o scară rulantă. Din fericire, nu se afla nimeni acolo în momentul incidentului. Însă zona a fost împrejmuită abia a doua zi, când primele fotografii au apărut în presă. Reprezentanţii centrului comercial spun că nu ştiu motivul pentru care plăcile s-au desprins. Dar specialiştii în construcţii cred că lucrările de întreţinere în mall-uri nu sunt făcute aşa cum ar trebui.

Bucăţi uriaşe de marmură căzute pe scările rulante sunt filmate de clienţi. Incidentul a avut loc aseară, după ora 21.00.

Articolul continua dupa recomandari

Martorii spun că mai mulţi oameni au reuşit însă să se ferească la timp. Plăcile grele s-au prăbuşit chiar în zona de acces în mall, pentru cei care îşi lasă maşinile în parcarea subterană.

Practic, bucăţile de marmură prinse pe stâlpi cu adeziv s-au desprins şi au căzut de la aproape trei metri înălţime

În această dimineaţă accesul în centrul comercial prin acea zonă a fost din nou permis. Câţiva paznici ai mall-ului, politisti locali şi angajaţi ai centrului comercial au făcut verificări. De altfel, au fost chemaţi în sprijin şi specialişti în construcţii. Reprezentanţii centrului comercial au transmis că îşi cer scuze clienţilor pentru acest incident şi că au luat toate măsurile de siguranţă.

"Cerem scuze clienţilor şi vizitatorilor noştri pentru incidentul produs. Acesta nu a avut victime şi nici nu a produs prejudicii. Am luat în regim de urgenţă toate masurile necesare pentru asigurarea siguranţei şi securităţii persoanelor aflate la momentul incidentului în aria în care s-a produs evenimentul şi am dispus izolarea zonei respective" - Administrația Centrului Comercial

"Ori a fost o execuție deficitară, ori s-a deteriorat în timp. Să se execute corect și să se facă inspecție periodic, privind calitatea acestor placări. Orice clădire trebuie întreținută ca și o mașină, în timp trebuie verificată" - expert în construcții

Conform legii, pentru siguranţa clienţilor răspunzători sunt administratorii centrelor comerciale.