Pericol de explozie în Constanţa, chiar în apropiere de port. O cisternă cu motorină a lovit un tren, după ce şoferul a forţat trecerea la nivel peste calea ferată. Când au văzut că mastodontul le apare pe neaşteptate în faţă, mecanicul şi un coleg au sărit pur şi simplu din locomotivă. Ei au ajuns la spital. Echipajele de pompieri au izolat zona.

Şoferul autocisternei susţine că trecerea de cale ferată nu era semnalizată. Şi nici nu a văzut trenul venind, aşa că a mers înainte. În urma impactului, camionul a fost târât aproape 50 metri. A lovit şi un stâlp care susţinea un semafor.

Articolul continua dupa recomandari

Nu a funcţionat trecerea la nivel de cale ferată luminile.să nu mă lovească în cabină - Marian Istrate, șoferul autocisternei ​

Când s-au trezit cu cisterna în faţă, mecanicul şi un coleg s-au speriat şi au sărit din cabina locomotivei

Mai multe echipaje de pompieri au fost mobilizate la locul accidentului. O parte din motorina din cisternă s-a scurs pe calea ferată.

Vinovat pentru producerea accidentului ar fi soferul cisternei, spun anchetatorii. Autorităţile i-au întocmit dosar penal, iar bărbatul va rămâne şi o lună de zile fără permis de conducere.