Suntem pregătiţi să declanşăm un război diplomatic, au spus astăzi protestatarii care, astăzi, au venit să o susţină pe mama căreia autorităţile finlandeze i-au luat, abuziv, copiii. În Bucureşti, dar şi în Iaşi şi în Cluj Napoca, sute de români au ieşit pentru a condamna atitudinea autorităţilor din Finlanda, dar şi lipsa de transparenţă în cazul Cameliei Smicală.

Lor li s-au alăturat şi politicieni care vor să rezolve situaţia. 

Articolul continua dupa recomandari

Sunt imaginile care au revoltat o lume întreagă. În urma unei adevărate descinderi a asistenţilor sociali şi a poliţiştilor, cei doi copiii sunt smulşi pur şi simplu din braţele mamei şi duşi într-un centru de plasament.

Singura lor vină a fost că mama lor, medicul Camelia Smicală, a dorit o viaţă mai bună pentru ei, departe de tatăl abuziv.

De atunci, femeia îşi poate vedea copiii doar odată pe săptămână. Astăzi, sute de români au fost alături de Camelia. La Bucureşti, au protestat în faţa ambasadei Finlandei.

Pe lângă demersurile Ministerului de Externe, o delegaţie va pleca în Finlanda să discute cu autorităţile de acolo.

Un miting a fost organizat şi la Iaşi, iar printre participanţi s-a numărat şi Elena Căpităniţa, femeia căreia soţul italian i-a luat copiii.

Proteste au fost şi la Cluj Napoca.

Cazul Cameliei Smicală a ajuns şi în Parlamentul European. Maria Grappini a discutat în plen despre cei doi copii răpiţi de autorităţile Finlandeze.