Românii au devenit mari iubitori de animale de companie. Unul din trei are un căţel sau o pisică. Nu toţi caută un exemplar de rasă. De pildă, datele din registrul oficial al câinilor cu stăpân arată că cei mai numeroşi patrupezi adoptaţi sunt maidanezii. Dar când vine vorba de rase, pechinezul este pe primul loc. La mică distanţă, sunt ciobănescul german şi bichonul maltese.

Toţi câinii cu stăpân din România ar putea popula Bucureştiul. 2,6 milioane de câini au fost trecuţi în Registrul de Evidenţă al Câinor cu Stăpân. Dintre aceştia, cei mai mulţi sunt de rasă comună, însă preferata românilor rămâne pechinezul 31:30

Articolul continua dupa recomandari

Pechinez este şi Vulpiţa. Un căţeluşă orgolioasă, dar şi afectuosă.  A fost o întâmplare că a ajuns în casa acestei doamne. 

ŞTEFANIA ŢANCOV, stăpână:
A găsit-o de fapt o prietenă de-a mea pierdută sau abandonată. Prietena mea nu a mai avut ce să facă cu ea şi m-a rugat să o ţin eu o zi, două, până îi găseşte un stăpân şi aşa am rămas de şapte ani.

Ani în care s-a adeverit că este cel mai bun prieten al omului. Câinii din rasa pechinez  sunt pe primul loc în preferinţele românilor. În top se află şi ciobănescul german, bichonul sau labradorul. 

SANDA, economist:
Aki şi Aisha. 8 ani au, sunt frăţiori. Fetiţa merge ce merge, apoi vrea în braţe. Şi am găsit soluţia: o pun în geantă, Bichoni Havanezi amândoi. Ce necesită această rasă? Multă iubire în primul rând şi sunt foarte afectuoşi, hrană bună, papa bun.

Doar pentru hrana animalului de companie, un studiu arată că, în fiecare lună, un român cheltuie în medie 110 de lei. 

Alte câteve zeci de lei costă întreţinerea şi tratamentele medicale. Dar românii sunt mari iubitori de animale. Unul din trei are acasă o pisică sau un căţel. Şi nu toţi sunt interesaţi să aibă un exemplar de rasă. 

Adolf avea trei luni când a ajuns pe parbrizul maşinii acestei femei. Cineva îl aruncase dintr-un alt autoturism. Nu a putut să-l lase de izbelişte aşa că povestea are final fericit. 

Pentru acest an, 3.600 de stăpâni ai câinilor care nu sunt de rasă au posibilitatea să-i sterilizeze gratuit. Primăria Capitalei spune că totul se va face pe principiul primul venit, primul servit.