Patronii români dau un pas înapoi, atunci când vine vorba să angajeze oameni cu vârste peste 55 de ani. Este ciudat, în condiţiile în care statul oferă bani celor care angajează persoane mai vârstnice. Cu toate acestea, patronii consideră că vârsta îi împiedică să dea randamentul aşteptat.

Dacă în Uniunea Europeana, cei care se apropie de vârsta pensionării nu au probleme în a-şi găsi un loc de muncă, în România, ca şi alte ţări sud-est europene, angajatorii încă se feresc de oamenii trecuţi de 55 de ani.

Articolul continua dupa recomandari

Este şi cazul lui Grigore şi al lui Marcel, pescari. Cei doi muncesc împreună de 10 ani şi vor să iasă la pensie de aici.

Un argument al angajatorilor este randamentul pe care cei în vârstă îl dau. Evident, mai slab decât tinerii, cel puţin când este vorba despre muncă fizică. Însă nici în cazul joburilor care presupun abilităţi intelctuale lucrurile nu stau altfel.

Chiar dacă pare nedrept, angajatorii spun că selecţia nu se face numai pe criteriul de vârstă. Sunt şi alte motive pentru care tinerii sunt preferaţi.

Alexandru Muntean: Un factor determinant este motivarea. este limpede ca persoanele mai in varsta cu mai multa experienta nu sunt atat de motivate

Prof. Dr. Nicu Gavriluta, sociolog: Persoanele trecute de 50 de nai nu sunt angajati pentru ca exista o mai slaba adaptare in timp, exista obiceiuri mentale, habitururi si e greu etru angajator sa creeze echipoa cu acesti oameni

Dar angajaţii în vârstă au şi ei calităţile lor de necontestat, pe care uneori firmele şi companiile de la noi le cam trec cu vederea.

Alexandru Muntean: Compania noastra a inceput sa adapteze posturile in functie de varsta daca sunt posturi care presupun miscare şi aşa mai departe angajam tineri, iar la contabilitate cautam sa angajam persoane cu mai multa experienta.

În plus, statul oferă şi el câteva "stimulente" companiilor care angajează oameni peste 55 de ani.

Andreia Cernat , specialist HR: În momentul de fata se ofera o subventie de pentru 12 luni pentru somerii care provin din aceasta categorie de varsta. La fel somerii care mai au mai putin de 5 ani pana la pensionare si de asemenea firmele cu finantare pentru startup primesc puncte in plus daca angajeaza astfel de categorii defavorizate.

În ceea ce îi priveşte pe cei peste 65 de ani, în România, doar 15 la sută mai muncesc, dar procentul este similar cu cel din ţări civilizate cum ar fi Irlanda sau Suedia