Doar vremea e "pregătită" pentru 1 Mai! Patronii de hoteluri și de restaurante se plâng că nu au angajați. Şi dacă responsabilii de la drumuri se "grăbesc încet", de ce s-ar agita mai mult cei de la mare? Din birouri, autorităţile declară Litoralul gata de oaspeţi. De pe malul mării, însă, lucrurile se văd diferit.

Plaja de la Constanţa pare încremenită între două anotimpuri. Doar data din calendar le-a amintit unora că mai sunt numai câteva zile până la minivacanţa de 1 Mai, când atmosfera se va schimba.

Articolul continua dupa recomandari

Se lucrează de zor pentru amenajarea barurilor de pe plajă, dar totul va mai dura aproximativ 2 săptămâni.

Ministrul Turismului a venit abia ieri la mare să vadă cum arată staţiunile. 

Pe plajele din Constanţa, care în martie erau inundate, abia acum a început construcţia teraselor. 

Vremea e mai pregătită decât autorităţile pentru vacanţă. Ne va surprinde la final de aprilie cu temperaturi de vară. Astăzi au fost deja 23 de grade în aer şi 16 în apa mării. 

Sebastian Păun, meteorolog: "Sambata o sa fie senin si vremea predominant frumoasa, n-o sa avem niciun nor."

Pe un cer fără nori, soarele va încălzi Litoralul, cu temperaturi ce vor fi cu 10 grade mai mari decât normalul acestei perioade. 

La sfârşitul săptămânii, vor fi 24 de grade în staţiuni. Şi 18 -20 de grade în apă. 

Marea va fi caldă, însă, doar la mică distanţă de ţărm şi până la cel mult trei metri adâncime. În câteva zile, spun meteorologii, apa se va încălzi cu 5 grade. 

Sebastian Păun, meteorolog: "În Mamaia unde adâncimea e mai mică, temperatura apei e undeva la 17-18 grade."

Adâncimea, dar şi curenţii marini au făcut astăzi ca în nordul Litoralului marea să fie mai caldă decât în sud cu câteva grade. La fel va fi şi în următoarele zile. 

Peste 30 de mii de turişti sunt aşteptaţi în minivacanţa de 1 Mai doar în staţiunea Mamaia, unde sunt anunţate şi cele mai multe evenimente.