În noaptea de duminică spre luni, turiştii nu au avut grija vremii pe litoral. Au vrut să marcheze prima întâlnire cu marea din acest an, cu petreceri de pomină. Cluburile din Mamaia vor vibra toată săptămâna, iar în parcări sunt etalate maşini de sute de mii de euro. La polul opus, în Vama Veche, tinerii au preferat dansul în jurul focului, pe nisip, în bătaia brizei.

Cluburile din Mamaia au fost, încă o dată, polul distracţiei şi al opulenţei. Şampania scumpă a venit cu roaba şi a curs în valuri în paharele turiştilor. Tabloul nu ar fi fost complet fără pozele făcute alături de prieteni.

Articolul continua dupa recomandari

Cluburile din Mamaia, pline de Paşte de purtători de haine scumpe

Pe lângă ţinuta extravagantă, şi maşina cu care ajungi la club trebuie să fie specataculoasă. Parcările au arătat ca un showroom de lux. Nu e de mirare că unii au lăsat Ibiza pentru Mamaia. Despre distracţia de pe litoralul românesc s-a dus vorba până departe.

Un petrecăreţ american recunoaşte că "totul e minunat aici. Am traversat lumea ca să ajung aici şi a meritat fiecare minut".

Într-un restaurant grecesc, farfuriile pe care a fost servită mâncarea sunt sparte, pentru a aduce noroc. La fel ca-n ţara atât de îndrăgită de români, spectacolul e completat de dansatorii profesionişti. 

Turişti din Franţa au venit de Paşte în Vama Veche

În sudul litoralului, în iubita Vama Veche, petrecerile sunt lângă foc, direct pe nisip.  

"Oamenii sunt foarte naturali, atmosfera este foarte plăcută şi totul vine de la sine", sunt motivele pentru care Ellen şi Derrek au venit în Vama Veche tocmai din Franţa. 

Ei recunosc că "nu avem aceeaşi atmosferă în Franţa. Acolo avem limite ale volumului muzicii, iar aici e totul foarte liber, chiar nu ai limite".

Facem un popas şi la unul dintre cluburile de folk unde muzica este live. Roxana, fata de la tobe, atrage privirile tuturor. 

Roxana Zanga, toboşar: A fost magic, energizant, oamenii sunt minunaţi. Ce le oferim dau înapoi, energie, bucurie, tot

Şi răsăritul le oferă energie vamaioţilor, pentru încă o zi de neuitat.