Cea mai aşteptată sărbătoare a creştinătăţii a luminat casele a un milion de români. Învierea Domnului a fost sărbătorită în bisericile catolice din toată ţara. Cu focuri aprinse şi procesiuni emoţionante. De dimineaţă, credincioşii s-au întors la slujbă cu mâncare tradiţională în coşuri, pentru a fi sfinţită. La Şumuleu Ciuc, credincioşii au privit slujba ca pe o repetiţie pentru vizita Papei. Pe de altă parte, aproape 10.000 de oameni au ieşit la Miercurea Ciuc în centrul oraşului pentru sfinţirea bucatelor.

Mii de credincioşi romano-catolici au umplut, noaptea trecută, Catedrala Sfântul Iosif din Capitală.

Articolul continua dupa recomandari

După tradiţie, un foc ritualic a fost aprins în afara lăcaşului. După ce au luat lumină, credincioşi din toată ţara s-au unit în procesiuni, în jurul bisericilor.

Cu multă emoţie a fost sărbătorită învierea şi la Şumuleu Ciuc, unul dintre locurile care urmează să fie vizitate de Papa Francisc, la începutul lunii iunie.

Dimineaţă în biserici a avut loc tradiţionala sfinţire a coşurilor cu mâncarea de Paşte.

Slujbele au continuat pe tot parcursul zilei. La Sibiu, preşedintele României a mers la Biserica Sfânta Treime.

Klaus Iohannis, Preşedintele României: Creştinilor care sărbătoresc astăzi învierea Domnului le spun Hristos a înviat.

În tradiţionala predică de Paşte de la Vatican, papa Francisc i-a îndemnat pe credincioşi la o viaţă spirituală mai bogată.

Papa Francisc: De ce, în locul strălucirii banilor, carierei, mândriei şi plăcerii, să nu îl alegem pe Iisus, lumina adevărată?

Aproape un milion de catolici trăiesc în România.