O învăţătoare din judeţul Prahova a ajuns la concluzia că elevii se educă mult mai bine cu ţipete şi jigniri! Numai că a fost filmată în timp ce se manifesta în cel mai nefericit mod în faţa copiilor. Aşa că, indiferent cât de mult a încercat să nege faptele, nu a scăpat de reclamaţiile părinţilor.

Situaţia revoltătoare de la şcoala din Ploieşti a fost scoasă la iveală cu ajutorul unei înregistrări audio.

Articolul continua dupa recomandari

Copii de numai 10, 11 ani sunt jigniţi de dascălul care, teoretic, ar trebui să le traseze drumul în viaţă. Iar când una dintre eleve începe să plângă, în loc de consolări, primeşte ameninţări.

Invăţătoare filmată în timpul orelor: Fetiţo, ce ai? Ieşi afară, ieşi afară… nu auzi, ieşi afară! Vrei să îţi dau eu una, ca să taci?

Sorin Lazăr- tatăl fetiţei mustrate: Fata imi spunea de o săptămână: „tati, nu mai vreau la şcoală. Nu îmi place de doamna vreau la altă şcoală"

Revoltaţi, părinţii au venit la şcoală să îi ceară socoteală învăţătoarei.

Reporter: Există o înregistrare în care dumneavoasră ridicați vocea la niște copilaşi. Una dintre fetite a început să plângă.

Invăţătoarea: Aaa, Teodora. Despre Teodora e vorba?

Părinte: O înregistrare cum vă adresaţi copilului și felului în care i-aţi vorbit

Invăţătoarea: Dar nu i-am vorbit, cum i-am vorbit, ziceți dumneavoastră. Nu am jignit-o, cum i-am vorbit?

Părinţii spun că astfel de practici au loc de câteva luni bune, de când dascălul a revenit la cursuri. A fost în concediu medical aproape tot semestrul I. Pusă în faţa faptului împlinit, în loc să îşi justifice comportamentul, femeia pare mai preocupată de aspectul fizic.

Învăţătoare: Dacă știam că vine și televiziunea, mă mai aranjam și eu un pic.

Admite însă că poate a ridicat puţin vocea, dar pune totul pe seama bolii de care suferă. Prea puţin, spun părinţii, care au şi întocmit o cerere cu reclamaţiile pe care le au şi aşteaptă ca cei din conducerea şcolii să ia măsuri.

Mihaela Postelnicu- parinte: Fetița mea e colega cu Teodora, in aceeași banca. Tot așa se vaita ca tipa la ele, le face inculte, le face proaste. Nu îmi place comportamentul doamnei. Îmi e teama de reacția pe care o va avea de acum încolo

Georgeta Ionescu- parinte: De la un punct încoace e foarte agitata, foarte nervoasă, se razbuna pe copii. Copilul meu anul trecut a venit plângând acasă ca i-a zis doamna ca e sărac, ca n-are bani sa isi cumpere rechizite

Radu Laura director adjunct: Doamna invatatoare e cadru didactic al acestei școli de 20 ani, e cadru didactic dedicat meseriei. Situatria creata e una regretabila.

Conducerea şcolii spune că va organiza o şedinţă cu părinţii şi învăţătoarea, pentru a rezolva într-un fel sau altul, reclamaţiile părinţilor.